• Gadara reklam
  • Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Kasım 2021 17:42

220 milyon dolarlık Cratos Hotel atıl durumda

220 milyon dolarlık Cratos Hotel atıl durumda
Boz Group’un 220 milyon dolarlık turizm yatırımı “CratosPremium Girne” uzun süredir atıl durumda. Bozoğlu ailesinin otelin yönetimini ele geçirme kavgası, dolaylı da olsa Kuzey Kıbrıs turizmini vuruyor.

220 milyon dolarlık Cratos Hotel atıl durumda

scala

 

Boz Group’un 220 milyon dolarlık turizm yatırımı “CratosPremium Girne” uzun süredir atıl durumda. Bozoğlu ailesinin otelin yönetimini ele geçirme kavgası, dolaylı da olsa Kuzey Kıbrıs turizmini vuruyor.

 

Vakıflar İdaresi’nden kiralanan arazi üzerine inşa edilen ve muhteşem Cratos Premium, uzun zamandır süren kavgalar ve mahkemeler nedeniyle kapalı vaziyette kaderini bekliyor.

 

Cratos’un yönetimini ele geçirmek için Bozoğlu ailesinden kardeşlerin başını çektiği anne baba ve eşler ile düşük hisseli ortakların dahil olduğu iktidar kavgası, KKTC mahkemelerine taşınırken, oluşan düğüm bir türlü çözülemiyor. Ancak, bir yanda hukuki süreç devam ederken öte yanda otelin hizmet verememesi turizme gönül verenleri üzüyor.

 

Otelin bin kişiyi bulan çalışanları işsiz kalırken, Girne’nin en kıymetli arazilerinin birinin üzerine kurulan tesisin çürümeye terk edilmesinden endişe ediliyor. Turizm çevreleri ise“hukuki süreç bir yandan devam etsin ancak öte yandan otelin hizmet vermesi için de bir ara yol bulunsun” diyerek, taraflara ve ülkenin yetkililerine anlamlı mesajlar iletiyor.

 

20 Temmuz 2010 tarihinde hizmete açılan 220 milyon dolarlık Cratos Premium Girne için Boz Group tarafından yapılan açıklamada, gerçek bir ‘Vegas’ oteli hazırlandığı belirtilmişti.

 

410 odalı otel, casino, Cratos Port ve spa barındıran Girne’deki Cratos Premium’un Güney Kıbrıs da dahil adanın en büyük yatırımı olduğunu söyleyen Boz Group, “Vegasdenilince akla yalnızca kumar geliyor. Vegas, en iyi şovların düzenlendiği, en iyi gurmelerin menülerinin sunulduğu yerdir. Biz de daha üst düzey müşteri portföyüne ulaşmaya çalışıyoruz.

Türkiye’den bile KKTC’ye gitmeyip Vegas’a, Monaco’ya gidiyorlar. Artık onların da oralara gitmesine gerek yok, Bizonları KKTC’de Cratos Premium’da ağırlayacağız” açıklamasında bulunmuştu.

 

“VEGAS OLACAKTI, TEKSAS OLDU”

 

Boz Group’un on milyonlarca dolar harcayarak turizme kazandırdığı Cratos Premium, Bozoğlu ailesi fertlerinin çok sert kavgasına sahne olmuştu. İki kardeşin otel üzerindeki güç savaşına anne ve babaları ile eşleri de dahil olurken, yaşananlar sık sık basına da yansımıştı.

 

Özellikle Aralık 2020’de kardeşlerden birinin bazılarının silahlı olduğu da iddia edilen 70 kişiyle oteli basması, oteldeki kardeşin adamlarıyla kavgaya tutuşması, “Cratos iddia edildiği gibi Vegas olamadı ama Teksas oldu” yorumlarına da yol açmıştı.

 

Turizmciler, KKTC polisinin uzun süre kapısında nöbet beklediği Cratos Premium’un “yargıya müdahale edilmeyecek şekilde” hizmet vermeye başlaması için, ülke yetkililerini göreve davet ediyor.

 

Etiketler : Cratos Hotel