• Gadara reklam
  • Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Ekim 2022 17:45

Ali Diyapoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın sanığına 3 yıl 6 ay hapis cezası

Ali Diyapoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın sanığına 3 yıl 6 ay hapis cezası

Lefkoşa'da 12 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen ölümlü kaza meselesi ile ilgili olarak yargı süreci tamamlanan Samet Öztep, 3 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Lefkoşa'da meydana gelen ve motosiklet sürücüsü Ali Diyapoğlu’nun ölümüne neden olan kazanın sanığı Samet Öztep’in cezası açıklandı.

scala

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesini oluşturan Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Barkın açıkladı.

Kararı okuyan Vedia Berkut Barkın, ‘Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Sonucu Başkasının Ölümüne Neden Olma’ suçunun 7 yıla kadar hapis cezası veya asgari ücretin 50 katına kadar para cezası öngördüğüne değindi.

Barkın, sanığın kazada alkol ve uyuşturucu etkisi altında olmadığına, sabıkasız ve oldukça üzgün olduğunu belirtti.

DİYAPOĞLU’NUN KAZADA KUSURU YOK…

Motosiklet sürücüsünün kazada hiçbir kusuru olmadığına değinen Barkın, müteveffanın kaza anında taktığı kaskın güvenlik standartlarına uygun olmadığını ve bu nedenle de ülkede satışı yapılan motosiklet kasklarının denetiminin yapılması gerektiğine işaret etti.

Barkın, ölümlü kazalarda yakınlarını kaybedenlerin büyük bir acı yaşadığına ve ölümlü kazaların yaygınlığına değindi.

3 YIL 6 AY HAPİS CEZASI, 2 YIL EHLİYET ALMAKTAN MEN

Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Barkın, sanığa oy birliği ile 3 yıl 6 ay hapis cezası verdiklerini, iki yıl ehliyet almaktan men ettiklerini açıkladı.

DİYAPOĞLU’NUN İŞVERENİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Barkın, ayrıca müteveffanın kullanımına verilen kaskla ilgili işvereni aleyhinde soruşturma başlatılmasına ve 1 ay içinde mahkemeye bilgi verilmesine emir verdi.

OLAY

Kaza, 12 Şubat 2022 tarihinde, saat 12.35’de, Lefkoşa'da Yakın Doğu Bulvarı üzerinde, çift şeritli yolun sağ şeridi içerisinde yönetimindeki SP 180 plakalı çift kabin araç ile güney istikametine doğru seyreden Samet Öztep, Fuar Alanı önünde bulunan dört yol kavşağına geldiğinde karşıdan gelip düz gitmekte olan araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce sağdaki Fuar alanına dönüşe geçtiğinde o esnada, karşıdan gelip düz gitmekte olan sol şerit içerisinde seyretmekte olan Ali Diyapoğlu’nun (34) yönetimindeki RY 750 plakalı motosikletin önünü tıkaması sonucu çarpışmalarıyla gerçekleşmişti. Kaza sonucu motosiklet sürücüsü Ali Diyapoğlu yaşamını yitirmişti.