8 Mart bizim için metalaşacak ve çiçeklerle kutlanacak değil, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele verilecek gündür

Feminist Atölye aktivistleri olarak 8 Mart bizim için metalaşacak ve çiçeklerle kutlanacak değil, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele verilecek gündür.

Kadınlar olarak farklı coğrafyalara, dillere, renklere ve koşullara doğsak bile hayatlarımız boyunca erkek egemen sistem tarafından cinsiyete dayalı ayrımcılığa, baskılanmalara ve ötekileştirilmeye maruz kalıyoruz.

Dünyada ve ülkemizde güç kazanmaya çalışan popülist, otoriter, militarist ve muhafazakar politikaların yarattığı krizlerin bedelini kadınlar ve ötekileştirilen gruplar daha ağır biçimde öderken; erkek egemen sistemin tahakküm sağanağında olan mülteci kadınlarla, LGBTQ+ bireylerle ve göçmen kadınlarla birlikte eşitlik mücadelesi vermeye devam edeceğiz.

Bizler sosyal, ekonomik, cinsel ve psikolojik tahakkümlere karşı mücadele etmeye kararlıyken; 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin bir an önce teşkilatlanması için ısrarcı olacağımızı söylemeye devam ediyoruz.

Kamu hizmetleri için bütçe ayıranları, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bütçeleme ile tanışmaya çağırmaya devam ediyoruz.

Kadın emeğinin hem ev içinde hem de iş yerinde sömürülmemesi için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söylemeye devam ediyoruz.

Toplumsal cinsiyet rolleri, çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin kadınlar tarafından verilmesini atamış olsa bile, bu hizmetleri verme sorumluluğunun devlette olduğundu ısrarla hatırlatmaya devam ediyoruz.

Gece kulüplerinde yaşanan cinsel şiddet ve hak ihlallerigörmezden gelince son bulmayacağı için; gece kulüplerine karşı yasal düzenleme yapılması gerektiğini hatırlatmaya devam ediyoruz.

Israrla haklarımızı hatırlatmaya ve ısrarla sesimizi çoğaltmayadevam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, “Yaklaşın, şunu göreceksiniz: Feminizm Herkes İçindir.’’

 

Feminist Atölye

7 Mart 2022

 

 

 

 

Feminist Atölye


07.03.2022 11:19:04