CTP Güzelyurt’tan "Biz Varız" eylemi!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçesi, eğitim sistemindeki sorunları gündeme getirmek ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla Güzelyurt’ta "Biz Varız" adlı eylem düzenledi.

Bugün saat 18.30’da Güzelyurt Kütüphanesi önünde toplanan eylemciler, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’ne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.

"EĞİTİMDEKİ KAOS BÜYÜYOR"

Eylemde konuşan CTP Güzelyurt İlçesi Başkanı Çağlar Gulamkadir, hükümetin ve Güzelyurt Belediyesi’nin eğitim alanındaki politikalarını sert bir dille eleştirdi.  Gulamkadir, özellikle UBP-DP-YDP hükümetinin eğitimi kaosa sürüklediğini belirterek, kamusal eğitimin plansız uygulamalarla yok edildiğini vurguladı.

Gulamkadir, açıklamasında şunları kaydetti:

"YENİ BUSE SAVAŞKAN’LAR YETİŞSİN İSTİYORUZ"

"Biz, bu okullarda gençlerimiz kaliteli eğitim alsın, bölge okulumuzun yetiştirdiği şampiyonlar gibi yeni Buse Savaşkan’lar yetişsin istiyoruz. Ancak, UBP-DP-YDP hükümeti ve Güzelyurt Belediyesi, eğitimi her geçen gün daha da kötüye götürüyor."

EĞİTİM ALTYAPISINDAKİ EKSİKLİKLERE TEPKİ

Gulamkadir, özellikle okulların fiziki koşulları ve inşaat sürecine dair eleştirilerde bulundu. Deprem fizibilite raporlarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ve inşaatların öğrenciler için tehlike oluşturduğunu belirten Gulamkadir, şunları söyledi:

"Deprem fizibilite raporlarına rağmen okul yıkımları ve inşaat çalışmaları planlanmadı. Gençlerimiz inşaat alanına dönen okullarda eğitim alıyor. İnşaat devam ederken olası bir kazanın sorumluluğunu kim üstlenecek?"

"KONTEYNER OKULLAR ÇÖZÜM DEĞİL"

Eğitimdeki altyapı sorunlarına geçici çözümler sunulmasına tepki gösteren Gulamkadir, konteyner okullara da değindi. Eğitimin bu şekilde sürdürülemeyeceğini savunan Gulamkadir, "Konteyner yapılarla eğitimin pedagojik boyutunu hiçe sayıyorsunuz. Kantini, atölyesi, laboratuvarı olmayan okullar yaratıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRIYORSUNUZ"

Gulamkadir, öğretmenlerin de hükümet politikalarından olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, "Öğretmene sırt çeviriyorsunuz. Tasarruf politikalarıyla öğretmeni eziyor, okul yöneticilerini kaderine terk ediyorsunuz" dedi.

"CTP OLARAK EĞİTİM İÇİN HER TÜRLÜ ADIMI ATMAYA HAZIRIZ"

Gulamkadir, CTP’nin kamu okullarında kalitenin artırılması ve çağdaş standartlara sahip eğitim kurumlarının yaratılması için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Eğitime ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini vurgulayan Gulamkadir, "Toplumun yakasından düşün, beceremiyorsunuz, istifa edin" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Eylem, katılımcıların alkışları ve destek sloganlarıyla sona erdi.

GADARA MEDYA HABER MERKEZİ


10.09.2024 19:39:42