CTP’nin LTB Meclis üyesi adayı Kemal Gülercan: Surlariçi’nde sorunları biliyor, yaşıyoruz; çözeceğiz

CTP’nin LTB Meclis üyesi adayı Kemal Gülercan, Lefkoşa Surlariçi’nde belediyecilik açısından en temel olan beklentilerin dahi kronik bir sorun olarak yaşandığını anlattı. Gülercan, “Yayalaştırılan bölgeye hala araçlar giriyor, turistler kanalizasyon sularına basmadan yürümeye çalışıyor” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis üyesi adayı, Surlariçi esnafından Kemal Gülercan, tarihi, turistik ve ekonomik önemi başkentte en önde gelen Surlariçi’nin birçok kronik sorunla boğuştuğunu, gelen turistlerin ‘kanalizasyon sularına basmadan sokaklarda yürümeye çalıştığını’ ve tek sorunun bununla bitmediğini vurguladı. Gülercan, Surlariçi’nde aydınlatma, otopark, temizlik, yeşil alan çalışmaları, engelli bireylerin alt yapı ile ilgili sorunları gibi temel belediyecilik hizmetlerinin eksikliğinden yakındı.

Gülercan, “Yayalaştırılan bölgeye hala araçlar giriyor” dedi.

Gülercan, Lefkoşa Surlariçi’nde birçok sıkıntı ve sorun olduğunu dile getirerek bunların başında ‘aydınlatma, park yeri ve temizlik’ meseleleri olduğunu söyledi.

Gülercan, bu durumun sadece işletme bölgeleri ile sınırlı değil; yerleşim yeri olan ara sokaklarda da büyük bir temizlik sorunu olduğunu belirtti.

İnsanların yeşil alan konusunda da mustarip olduğunu belirten Gülercan, ayrıca aydınlatma konusu ile ilgili de taleplerinin olduğunu ama bunun bir sonuca bir türlü yıllardır varmadığını kaydetti.

“AYDINLATMA KONUSUNDA SENELERDİR ADIM ATILMADI”

Konuyla ilgili “Belediyeye aydınlatma için başvurduk ve KIB-TEK’e yönlendirdiler, KIB-TEK ise ilk önce belediyenin proje yapması gerektiğini söyledi” bilgisini paylaşan Kemal Gülercan, senelerdir adım atılmadığının altını çizdi.

Araçların park yeri sıkıntısının kronik bir hale geldiğini kaydeden Gülercan, özellikle Arasta ve Asmaaltı bölgesinin çok sıkışık durumda olduğunu söyledi.

Gülercan, bölgede iki veya üç tane ücretli otopark olduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını dile getirerek, bölgeye tedarik amaçlı yük araçlarının gelmesi ile de çok daha ciddi sıkıntılar yaşandığından yakındı.

“YAYALAŞTIRILAN BÖLGEYE HALA ARAÇLAR GİRİYOR”

Gülercan, “Arasta bölgesi ve Asmaaltı bölgesi çok uzun yıllar önce yayalaştırıldı ama hala araçlar içeri girebiliyor, bölgede 8 senedir bu uygulama yapılmıyor” dedi.

“SURLARİÇİ’NİN HER SOKAĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Bölgede ciddi bir karmaşanın hâkim olduğuna değinen Gülercan, kaçak yapılaşma ve kontrolsüz büyüme olduğunu söyledi.

“Surlariçi’nin her sokağı bizim için önemli” diyen Kemal Gülercan, kimse mağdur olmadan sorunların kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı.

“TURİSTLER KANALİZASYON SULARINA BASMADAN YÜRÜMEYE ÇALIŞIYOR”

Kanalizasyon sorunundan da bahseden Gülercan, “Turistler o sulara basmadan yürümeye çalışıyor” ifadelerini kullanarak, bunun sürekli yaşanan, kalıcı standart bir durum haline geldiğini söyledi.

Zabıtaların Surlariçi’nde sürekli olarak devriye yapması gerektiğini sözlerine ekleyen Kemal Gülercan, normalde turistin, öğrencinin, yerli halkın güvenliğini herkesin sağlaması gerektiğini ama ‘tüzel’ şekilde bakıldığı zaman bunun belediyenin görevi olduğunun altını çizdi.

“SURLARİÇİ ENGELLİ BİREYLER İÇİN YETERLİ ALT YAPIYA SAHİP DEĞİL”

“Engelsiz bir Lefkoşa’yı ele alırsak engelli bir bireyin buralarda gezmesi çok zor” diyen Gülercan, Surlariçi’nin engelli bireylerin özgürce gezebileceği bir alt yapıya sahip olmadığına da değindi.

“SORUNLARI BİLİYOR VE YAŞIYORUZ, ÇÖZECEĞİZ”

CTP’nin LTB meclis üyesi adayı Kemal Gülercan, “Lefkoşa’yı bir bütün olarak ele alacağız” diyerek yönlendirme tabelaları, bilgilendirme alanları yapacaklarını söyledi ve “sorunları biliyor ve burada yaşıyoruz, çözeceğiz” diye konuştu.


16.12.2022 09:59:36