DEPREMDE KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI UNUTMAYACAK; ANILARINIYAŞATACAĞIZ!

DEPREMDE KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI

UNUTMAYACAK; ANILARINIYAŞATACAĞIZ!

 

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı ve çocuklarımızı gözyaşları arasında defnettik. Acımız büyüktür ve yatışacak gibi değildir. Bu depremde yitirdiklerimizin anıları ve acıları, bizimlebirlikte yaşayacaktır.

Depremde kaybettiklerimizin anısını yaşatmak kadar, depremzedelere yardımın ve yeni depremlere hazırlıklı olmanın büyük önemi olduğunun da bilincindeyiz.

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, KKTC’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun bir parçası olarak faaliyetlerini devam ettirecek ve depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sürdürülen ve daha sonra gündeme gelecek olan bütün faaliyetlerin aktif destekçisi olacak; ilk etapta yapılması kararlaştırılan 1000 yaşam konteyneri için gerekli katkıları da yapacaktır.

Bu deprem açıkça göstermiştir ki deprem kuşağı üzerindeki adamızda gerekli deprem önlemlerini almak bir zorunluluktur. Kuzey Kıbrıs’ta etkili bir şekilde hissedilen Kahramanmaraş depreminin etkilerinin saptanması, binalarımızın kontrol edilerek gereken önlemlerin alınması ve depreme hazırlıklı olunması için gerekli uyarıları yapmaya devam edecek; katkı koymak gerektiğinde bunun için hazır olacağız.

Deprem, toplumsal hayatın pek çok alanının yeniden düzenlenmesi gerektiğini gösterdi. Daha dayanışmacı ve paylaşımcı bir yaşam pekala mümkündür ve bunun için çalışmak gerekmektedir. KITSAB üyeleri ile birlikte, bu çabalar için destek koymaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

KITSAB

KIBRIS TÜRK TURİZM VE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ


13.02.2023 12:34:15