EL-SEN BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL'E GREV UYARISINDA BULUNDU

El-Sen, KIB-TEK'te yaşanan sorunlara çözüm bulunmaması nedeniyle eylem süreci başlattıklarını açıkladı.

“BİZ UYARDIK SİZ ANLAMADINIZ”

El-Sen, KIB-TEK’in sorun üreten bir yapıdan çıkarılıp, çözüm üreten bir yapıya kavuşturulması ve taleplerin yerine getirilmesi amacıyla eylemin ilk günü olan bugün (13 Ekim Perşembe) günü 10.00’da El-Sen Yönetim Kurulu’nun, KIB-TEK Merkez binası önünde yaşanan sorunlar ve izlenecek süreçle ilgili olarak basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamalar şöyledir;

Sn. Başkan KIB-TEK’ te yaşanan belirsizliğin artarak devam ettiği gerçeği ile acil çözüm bekleyen sorunlara çözüm bulmak için yapılan çalışmalar yanında farklı Bakanlıklardan yapılan açıklamalar belirsizliğin daha da artmasına ve iş barışının bozulmasına sebebiyet vermektedir.

     Aşağıda belirtiğimiz sorunların ivedilikle bir takvim çerçevesinde çözümlenmemesi halinde Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nın 16. Maddesi uyarınca gerekli süresiz grev bildirimini yapar sorunların çözümlenmemesi halinde yasal sürenin dolması ile birlikte(17/10/2022)tarihinden itibaren süresiz grev dahil yasal her türlü eylemler başlatılacaktır;

 

1.Maliye Bakanlığı tarafından gündeme getirilen; Güngör çöp alanında yapılması planlanan katı atık yönetimi projesi adı altında 29 yıllığına 15 Mwh’lık enerji alım garantili antlaşma yapılmaya çalışılmasının sonlandırılması

 

2.Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Enerji Üst Kurulunun derhal geri çekilmesi.

 

3. Kıb-Tek Yönetim Kuruluna 06/10/2022 tarih ve El-Sen/77/2022 sayılı yazımızda belirtmiş olduğumuz taleplerimizin ivedi olarak uygulamaya geçirilmesi (EK1)

 

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim

 

  Çağlayan Cesurer       EL-SEN BAŞKANI

Ahmet Tuğcu       EL-SEN GENEL SEKRETERİ

 

                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

EK 1 ;  KIB-TEK Yönetim Kuruluna 06/10/2022 tarihli ve 77/2022 sayılı yazımız

 

 

Dağıtım :  KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanlığı.


13.10.2022 12:32:00