Filiz Besim, sağlıkta çok büyük sorunlarımız olduğunu anlattı

CTP Milletvekili, eski Sağlık Bakanlarından Filiz Besim, sağlıkta yaşanan yönetsel sorunların "çözülebilir” olduğunu dile getirdi...

CTP Milletvekili, eski Sağlık Bakanlarından Filiz Besim, sağlıkta çok büyük sorunlarımız olduğunu anlattı.

Besim, kanser hastalarından diyabet hastalarına, halının altına süpürülen bağımlılık konularına değin bu meselelerin toplumu “süründürdüğünü” vurguladı.

Genç TV'de konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili, eski Sağlık Bakanlarından Filiz Besim, sağlıkta yaşanan yönetsel sorunların çözülebilir” olduğunu şu sözlerle dile getirdi;

“Karanlık, sorunların olduğu yerde gezer” diyen Filiz Besim, yasalara saygılı anayasal bir devlet olmamız gerektiğini söyledi.

“Belli guruplar kanser, talasemia hastaları, ameliyathanelerde bile ilaç sorunu yaşıyorlar. Diyabet hastaları özele gitmek zorunda… Özel sağlık sigortası yok bu ülkede… Özelde parası ile hizmet alıyorlar. Yolunu bulan gidecek ve sevk ettirecek kendisini… Psikiyatride de durum bu... Halının altına süpürdüğümüz bağımlılık gibi sorunlar içinde bir sürü hastamız var. Artan travmalar hakeza… Orada sadece bir tane doktorumuz vardır. Bütün KKTC’ye bakacak… Bırakın psikoloji danışmanlarımız olmasını bir tane hastamız için bile gece bir psikiyatristimiz yoktur.

Bunlar çok ciddi konulardır. Evet, yukarıdan atılan bir bomba gibi öldürmüyor bizleri ama süründürüyor. Yönetsel sorunlar içinde bunlara konsantre olmamamız gerekir. Bunların hepsi yönetsel sorunlar ve çözülebilir konulardır. Sağlık organizasyonlarımız çok kötü…”


20.10.2022 15:23:43