Gaziveren Muhtarı Akarsular: Köy arazilerini peşkeş çektirmeyeceğiz

Muhtar Zekiye Akarsular, bu arazilerin Gaziverenli olmayan bir şirkete verilmek istendiğine dair bilgiler aldığını ve bu durumun köy halkı tarafından kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

GADARA MEDYA ÖZEL HABER

 Akarsular, köy arazilerinin köy halkına ait olduğunu ve buraların başka kişi veya şirketlere devredilmesine karşı olduklarını belirtti.

Muhtar Zekiye Akarsular'ın dilekçesinde, Gaziveren'e ait 101 ada, 1 nolu parselin, 1 Eylül 2012 tarihinde KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından Polatkan Turizm Limited Şirketi'ne 39 yıllığına kiralandığı, ancak bugüne kadar bu arazide hiçbir faaliyetin gerçekleştirilmediği ifade ediliyor.

Son dönemde aldığı duyumlara göre, bu arazinin Gaziveren halkından olmayan bir şirkete verilmek istendiğini belirten Akarsular, bu duruma tepki gösterdi.

Muhtar Akarsular dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:  
"Gaziveren halkının arazileri, köy halkına aittir ve köyde ikamet eden şahıslara dağıtılmalıdır. Yabancı şirketlere veya köyde ikamet etmeyen kişilere verilmesi durumunda, muhtarlık ve köy halkı olarak her türlü yasal işlemi başlatacağımızı bildiririz. İlgili arazinin köy gençlerine dağıtılmasını talep ediyoruz."

Köy muhtarı, Lefke Kaymakamlığı'ndan bu konuda gerekli adımların atılmasını talep etti ve bu konuda köy halkı adına kararlı olduklarını vurguladı.

Muhtarı Zekiye Akarsular'ın dilekçesinin tam metni şöyle:

Lefke Kaymakamlığı veya İlgili Makama

Ben Gaziveren Muhtarı Zekiye Akarsular

Ekte sunduğum Ada Blok 101 Parsel nolu hali arazinin 1.09.2012 tarihinde KKTC Turizm Çevre Ve Kültür Bakanlığı Polatkan Turizm Limited adına 39 yıllığına icar etmiştir

Fakat buralarda yıllarca hiçbir faaliyete bulunmamıştır. Aldığım bir duyuma göre burası Gaziveren’li olmayan bir şirkete verilmek istenmektedir Gaziveren hali arazilerinin köye ait olduğunu ve burada ikamet eden şahıslara verilmesini kati surette istemekteyiz.

 Köyün toprakları köye ve köy halkına aittir yabancı şirketlere veya ikameti gazetelerinde olmayan kişi veya kişilere verildiği takdirde muhtarlık ve köy halkı olarak her türlü yasal işlemleri başlatcağımızı belirtir; ekte sunduğum haritadaki hali arazinin gazi veren kırsal kesim bölgesi olarak tekrardan köyümüzde ikamet eden gençlerimize dağıtılmasını rica eder; gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim

GAZİVEREN KÖY MUHTARI

ZEKİYE AKARSULAR


09.09.2024 14:33:39