Güney Kıbrıs , yeşil hat tüzüğüne aykırı tutum sergiliyor

Resmen Güney Kıbrıs yönetimi yeşil hat tüzüğü kapsamında yaptığımız bu ticareti tek taraflı feshetti. AB Komisyonu konunun ciddiyetinin farkında, fakat bir çözüm malesef bugüne kadar yok.

Levent Veli yaşadıkları konuyu aktardı. Velis Ltd direktörü Veli, 

Güney Kıbrıs'a yeşil hat tüzüğü kapsamında uzun zamandır satış yapıyorum. Fakat yaklaşık 2 ay önce yaptığımız bir ürün sevkiyatı sırasında, geçiş noktasındaki gümrük (güney Kıbrıs ) tarafından sözlü gerekçelerle geri çevrildi,  O günden beridir tüm uğraşlarımıza rağmen bu konuyu çözüme kavuşturamadık.

Resmen Güney Kıbrıs  yönetimi yeşil hat tüzüğü kapsamında yaptığımız bu ticareti tek  taraflı feshetti. AB Komisyonu konunun ciddiyetinin farkında, fakat  bir çözüm malesef bugüne kadar yok. 
Geçişleri durdurmalarının sebebi ise ürünü üretirken kullandığımız tüm materyallerin ayrı ayrı kalite belgelerini, test raporlarını vs talep etmeleri. Biz bu belgeleri kendilerine(iç işleri bakanlığına) hemen hazırlayıp eksiksiz gönderdik ama konunun aciliyetini bildirmemize  rağmen aldığımız cevap "çok yoğunum dosyanıza bakamadım, beklemeniz lazım, yurdışındayım vs" gibi bizi sürekli oyalayıcı caveplara maruz kaldık.

Sadece üretim bacağında bu ticaret için çalışan 8000m2 kapalı alanda, 90+ kişilik bir ekibiz, Güney Kıbrıs'ta 5 adet bayim, ürünlerini bekleyen 200+ müşterim var! yani Kaos bir durum söz konusu. 

İddia ediyorum ürettiğimiz ürünün kalitesi, ürün kaliteli belgeleri, test raporları ile bırakın Kıbrıs’ı dünyada sayılı firmalardanız! Üstelik prefabrik yapılarımızı üretmek için kullandığımız cephe panelleri, çatı panelleri, profiller, karkas, kapılar, pencereler, ahşap mobilya gibi tüm ürünler ayrı ayrı kendi üretimimiz.

Resmen hakkımız gasp edildi ve elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Ticaretin boyutu küçük değil ciddi bir zarar söz konusu!


21.11.2023 20:14:57