Güzelyurt milletvekili adayı Durmazer; Muhasebe meslek yasası meclisten geçecek

HP Güzelyurt Milletvekili Adayı Ramadan Durmazer, mesleki bilgi ve tecrübelerden dolayı seçimde iddialı olduğunu söyledi

Güren TİLKİ' nin haberi 

Halkın Partisi (HP) Güzelyurt milletvekili adayı Ramadan Durmazer, mesleği olan muhasebeyle ilgili meslek yasasının meclisten geçirilmesi için çalışacağını söyledi.

 Partisinin kurucu üyelerinden biri olduğunu anlatan Durmazer, mesleki bilgi ve tecrübelerden dolayı seçimde iddialı olduğunu kaydetti.

Ramadan Durmazer, şunları kaydetti:

“Seçimi kazanırsam kendi mesleğimi meclise taşımak ve bu konuda hazırlanacak meslek yasasının geçmesi için çalışmak isterim. Yasanın kapsamında tüm yetkili muhasip murakıpların kendilerine ait bir sivil toplum örgütüne sahip olmaları, yaptıkları mesleğin etik tarafını da düzenlemelerine ve denetlemelerine yardımcı olacaktır. Sorunu çözmek istersek bu 3’üne eşzamanlı müdahale etmemiz lazım. Muhasebe Meslek Yasası’nı ve bu mesleğe giriş-çıkışları politize etmeyecek bir kurulla disiplin altına almamız gerekir. Nasıl ki doktorların bu konuda bir yasası-kurumu var; muhasebe mesleğinin de yasası ve kurumu olması lazım. Eğer, serbest piyasa ve demokrasi olacaksa; o vakit en sıkı ve kaliteli bir şekilde yasayı ve giriş-çıkışta izin-lisan-disiplin sağlayan bir kurulu da olmalıdır. Ama şimdiki gibi Maliye Bakanlığı’nın uhdesinde değil. Her seçim döneminde noter dağıtılır gibi, muhasebe lisansı da dağıtılıyor.

Öte yandan geçmişte, hükümette olduğumuz dönemde, Mağusa, Maraş ve Güzelyurt için hazırladığımız projeler vardı. Arazisi hazır sosyal konut projesinin temelini atıp hayata geçirmek istiyoruz.

Gençler, kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olabilsin. Özellikle Güzelyurt bölgesinde göçün engellenmesini sağlamak istiyoruz”.


15.01.2022 23:16:14