Güzelyurt’ta banka soruşturması , zanlılar teminatla serbest , İyilikten maraz doğdu, milyonlarca liralık vurgun !

Güzelyurt’ta Banka Skandalı: Banka Çalışanı ve Müşterisi Teminatla Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir bankanın müdürü Feriha Canbolat, banka çalışanı Buket Şaşmacı ve banka müşterisi Özkan Derya tutuklanarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar, “Sahte Banka Ödeme Emri Düzenleme”, “Hesaplarda Hile”, “Müstahdem Tarafından Sirkat” ve “Sahtekarlıkla Para Temini” suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilmişti. Bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada zanlılar, teminatla serbest bırakıldı.

Polis olguları mahkemeye tekrar sundu 
Mahkemede yeminli şahadet veren Güzelyurt adli şubede görevli polis memuru Yaren Yemenicioğlu, zanlıların olgularını tekrar mahkemeye sundu. Polis, 2021-2024 tarihleri arasında Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bankada görevli olan Feriha Canbolat’ın, Özkan Derya’ya ait çeklerin ödemesini sağlamak amacıyla bankanın ana kasasından Buket Şaşmacı’ya temin ettiği paraları “sahte banka ödeme emri” düzenleyerek Derya’nın hesabına aktardığını belirtti.

Sahtekarlık ve Sirkat İddiaları:
Polis, Canbolat’ın bu yöntemle Özkan Derya’nın 6 milyon 298 bin 366 TL para temin etmesini sağladığını ifade etti. Ayrıca Canbolat’ın, Derya’nın teşvikiyle banka kasasında oluşan açığı kapatmak için banka müşterilerinin hesaplarına yatırmak üzere nakit olarak aldığı 1 milyon 244 bin 411 TL, 23 bin 805 Euro, 61 bin 793 sterlin ve 11 bin 526 doları müşteri hesaplarına yatırmayarak sirkat ettiğini söyledi.
5 Temmuz’da bankada yetkili olan bir kişinin hesaplardaki açığı fark etmesi üzerine yapılan şikayet ile polis soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 5’i müşteri olmak üzere toplam 15 kişiden ifade alındı. Zanlılar 18 Temmuz’da derdest emri gereği tutuklandı. Polis, zanlıların suçlamaları kabul etmediğini, ancak başlatılan soruşturmanın sona erdiğini ve zanlıların tahkikatı etkileyecek durumda olmadıklarını belirtti.

Mahkemenin Kararı
Güzelyurt Kaza Mahkemesi yargıcı Fadıl Aksun, zanlıların alınması gereken ifadelere etki etme olasılığının olmadığını göz önünde bulundurarak, zanlıların 100 bin TL nakit, 500 bin TL değerinde iki KKTC vatandaşı kefil ile tüm seyahat belgelerine el konularak haftada bir en yakın polis karakoluna imza vermeleri , davalarının görüşülmesine kadar uygun teminata bağlanmasına karar verdi.


22.07.2024 10:52:13