Hür-İş Genel Başkanı Serdaroğlu’ndan komisyona: Brüt 486 sterlin asgari ücreti konuşmayız bile...

Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili tartışmalar devam ediyor... İşveren Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun’nun, “Brüt 486 sterline denk gelen asgari ücretin makul olacağını düşünüyoruz” yönündeki açıklamalarına karşılık veren Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Bu rakamı masada konuşmayız bile...” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun Perşembe günü toplanacağını duyurdu.

Federasyon olarak bakanlığın çağrısını dikkate alarak toplantıya katılacaklarını kaydeden Serdaroğlu, “İnsan yaşamına yaraşır bir asgari ücret talep ediyoruz” dedi.

“BRÜT 486 STERLİN ASGARİ ÜCRETİ KONUŞMAYIZ BİLE...”

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun’nun Kıbrıs Postası’na, “Brüt 486 sterline denk gelen asgari ücretin makul olacağını düşünüyoruz” yönünde yaptığı açıklamayı da değerlendiren Serdaroğlu, “Bu rakamı masada konuşmayız bile...” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, şu aşamada asgari ücretin ne olacağı ile ilgili net bir rakam veremeyeceğini belirterek, “Her rakam verdiğimizde işveren ve devlet ilişkisi pekişiyor. Bu yüzden rakam vermeyi çok uygun bulmuyorum” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETLİNİN GELİR KAYBI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Asgari ücretlinin gelir kaybının göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Serdaroğlu, “İnşallah kısa zamanda asgari ücret belirlenir ve yeni yıla umutla gireriz” açıklamasında bulundu.

Serdaroğlu, hükümet yetkililerin vatandaşların alım gücünü korumak gibi bir sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Asgari ücretin ilk toplantıda belirlenip belirlenemeyeceğini de yorumlayan Serdaroğlu, “Niyet varsa elbette belirlenir. Veriler ortadadır. İnsanların geçimini sağlayabileceği bir rakam belirlenmek zorundadır” dedi.


20.12.2022 15:58:47