İMKON BAŞKANI TAHİR TELLİOĞLU MÜJDELEDİ: “ KKTC’DE YILDA 10.000 KONUT İNŞA ETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu KKTC’de gerçekleştirilmesi planlanan sosyal konut projesi hakkında Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e önemli açıklamalarda bulundu.

 

 Başkan Tahir Tellioğlu  İMKON olarak Türkiye’nin yaklaşık 80.000 müteahhitini temsil ettiklerini ve Acopulco Resort Hotel’de projeye ilişkin gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin 45 bölgesinden gelen konfederasyon temsilcisi bulunduğunu söyledi.

 

Başkan Tellioğlu İMKON’un geleneksel olarak yıl sonu mevcut yılı değerlendirmek ve gelecek yıla projeksiyon oluşturması için sektörel çalıştaylar yaptığını ifade etti.

 

 Tellioğlu, bu yılki toplantıyı KKTC’de yapmayı uygun bulduklarını paylaştı.

“SOSYAL KONUTLARIN YÜZDE 25-30 ORANINDAKİ KISMINI  KKTC’YE HİBE EDECEĞİZ”

 

Tellioğlu açıklamasında “ KKTC’de inşaat maliyetlerindeki en büyük unsurun arsa payı olduğunu biz öteden beridir mesleğimiz gereği biliyoruz. KKTC’deki sektörel paydaşlarımızla ve devlet yöneticilerimizle istişare ettik. İstişare sonucunda bu durumun ancak arsa maliyetini devletin barındırdığı arazi rezervlerini tahsis ederek karşılayabileceğimize karar verdik. Bunun karşılığında sosyal konut niteliğinde ihtiyaç bulunan lokasyonlara yapmak suretiyle %25-30 oranındaki kısmını KKTC’ye hibe edeceğimizi beyan ettik.” dedi

 

Tellioğlu, hibe yoluyla  verilecek sosyal konutların KKTC Devleti tarafından kararlaştırılacak faiz oranlarıyla KKTC vatandaşlarına ,  İMKON’a ait kısmın ise  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygun bir şekilde inşa edilerek verilebilme olanağı sağlayacaklarını  kaydetti.

 

Konut ve gayrimenkulleri rahatlıkla pazarlayabileceklerine inanç belirten Tellioğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“HER ZAMAN BARIŞTAN YANAYIZ”

“Türkiye’de çok rahat pazarlayabileceğimizi düşünüyoruz. Kendi insanımızı da yurtdışından almak yerine KKTC’den almaya teşvik ederek doğal bir pazar oluşturmuş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşı ve iş sektörü olarak her zaman barıştan yanayız. Dünyada yaşanan olumsuz durumlarda bölgeye bir ateş gibi yayıldığını görüyoruz. Bundan dolayı Kuzey Kıbrıs’ta ve Güney Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkilerine dayalı karşılıklı refah seviyesini güçlendirecek barış ve kardeşlik içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınmasına hizmet etmek istiyoruz. Bu durumdanda komşularımızın rahatsız olmamasını temenni ediyoruz. Çünkü biz herkesin kalkınmasını ve refah seviyesi içinde yaşamasını istiyoruz.”

 

“HEDEFİMİZ YILDA 10.000 KONUT İNŞA ETMEKTİR”

KKTC’nin İMKON için sadece bir ticari pazar olmadığını vurgulayan Tellioğlu, hedeflerinin sosyal, ekonomik, altyapı ve uyum içerisinde yılda 10.000 konut yapmak olduğunu müjdeledi. İMKON olarak yılda 100.00 konut yapma kapasitesine sahip olduklarını belirten Tellioğlu, altyapının da önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Tellioğlu  KKTC’nin bütçesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle tamamlandığına dikkat çekerek  KKTC’nin büyük bir bütçesi olmadığını söyledi.

 

“İHTİYAÇLI BÖLGELERDE KONUT YAPMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

 KKTC ve TC’de gayrimenkul fiyatları artarken aynı oranda insanların gelir seviyesi artmadığını ifade eden Tellioğlu, “Barınmak, anayasal ve insani bir haktır. Devlet olarak bütün yapılarda barınmanın desteklenmesi gerekiyor. İnşaatta en önemli maliyet arsa payıdır. KKTC’de kamu alanları olmayan, inşaat yapabilme olanağı olan yerlerde ve ihtiyaçlı bölgelerde konut yapma düşüncesindeyiz. Biz anavatan olarak kardeş vatanımıza bu noktada hizmet etmekden şeref duyarız. Buradaki mesele, kardeş ülkemize sahip çıkmak, yatırım yapmak ve birikimimizi buraya aktarmaktır.”dedi.

 

GADARA MEDYA-ÖZEL HABER


17.12.2023 00:32:43