Kaya; Bütün insanların denize ulaşması ve kullanabilmesi gerekiyor.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel ile yaptığı söyleşide Gaziveren Bölgesi’ndeki belediyenin yaptığı yatırımları anlattı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel ile yaptığı söyleşide Gaziveren Bölgesi’ndeki belediyenin yaptığı yatırımları anlattı.

Başkan Kaya bölge halkının denize ulaşması gerektiğini belirterek  konuya ciddiyetle yaklaştıklarını söyledi.

“GAZİVEREN KÖYÜNDE SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTIRILACAK”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Gaziveren’de Lefke Belediyesi’nin yatırımı olduğunu ve geriye kalan bölgeler içinde projelendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Gaziveren köyünde sürdürülen çalışmaların yoğunlaşacağını dile getiren Başkan Kaya, köy içindeki yolun yetersiz olduğunu ve genişletilmesine de imkanın bulunmadığını kaydetti.

“SAHİLE GİDİLEBİLECEK YOL AÇILACAK”

Doğancı Çemberi’nden eski yola gelen Argonya güzergahındaki birkaç pürüzün aşılmasıyla bir yol oluşacağını belirten Kaya, sahile gidilecek yolun açılacağını ifade etti.

Sahil yolunun sağlanması için Lefke Belediyesi’ne talepte bulunulduğunu söyleyen Kaya, “gerekli araştırmaları yaparak ilk nihai kararı verecek olan Şehir Planlama Dairesi’dir. O bölgede yapılacak olan yeterli bir yol ile ulaşım sağlanmalıdır. İnsanların denize ulaşması ve o devamlılığın sağlanması da gerekiyor. Orada yoğun bir trafik olmaması için bir takım önlemler alınabilir. Trafiğin akışına, yaya geçidi ve kasisler koyularak belli bir sınırlama getirilebilir. Bu adada daha önce oluşan belli sıkıntılı bölgeler vardır. Gerek denize ulaşımda gerekse yoğun yatırımların olduğu yerlerdeki atıklar konusunda kötü örnekler vardır.” dedi.

Yol konusunun geiştirilecek bir konu olmadığını vurgulayan Kaya, projeleri hazırlamaya başladıklarını ve iki tane halk bilgilendirme toplantısı yapıtıklarını söyledi.

“LEFKE BÖLGESİ KÖTÜ ÖRNEKLER ARASINDA OLMAYACAK”

Arıtma konusuna ciddiyetle yaklaştıklarını ve Lefke Bölgesi’nin kötü örnekler arasında olmayacağını belirten Kaya, maksimum seviyede sürece dahil olacaklarını vurguladı. 

Kaya konuşmasına şöyle devam etti:

Bütün insanların denize ulaşması ve kullanabilmesi gerekiyor. Projelerinde buna göre oluşturulı ve uygulanmalıdır. Maksimum düzeyde tüm insanların kullanabilir bir sahili olması bölgemizin en önemli ihtiyaçlarındandır. Süreci düzgün ve olması gerektiği gibi sürdürerek yatırımlar ile bölgeye bir değer katılmasını amaçlıyoruz. 

 


15.12.2023 09:30:30