KKTC’de neler neler oluyor ?

**KKTC'de Ev Gaspı İddiası: Ece Eke Mağduriyetini Dile Getirdi!**

WhatsApp ihbar hattımıza gelen bu kez oldukça çarpıcı bir şikayet! Ece Eke isimli vatandaş, kısa süre önce KKTC'de satın aldığı evinin, bir önceki sahibi tarafından gasp edildiğini iddia ediyor. Haziran ayında tapusunu aldığı evin anahtarının değiştirildiğini ve kendisinin evine giremediğini belirten Eke, evin eski sahibinin damadı tarafından anahtarların değiştirilerek gasp edildiğini ileri sürdü.

Ece Eke'nin iddialarına göre, evi kendisinden gasp eden kişi, Yasemin Taşkıran adlı eski ev sahibinin damadı ve Suriyeli bir vatandaş olan Eba Alassi. Durumun hukuki boyutunu araştırmak ve polise şikayette bulunmak için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Eke, yaklaşık 2 aydır evine giremediğini ve polisin bu olayla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını belirtiyor. 

Eke, evi aldığı Yasemin Taşkıran’ın daha önce emlakçılık yaptığını ve toplu mesajlar göndererek evi başkalarına satılık olarak duyurduğunu da ifade ediyor. Evinin gasp edilmesiyle ilgili tüm yasal işlemleri gerçekleştirdiğini ve avukatla birlikte Lefkoşa’da polise dilekçeler verdiğini belirten Eke, mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

 


02.10.2024 22:54:28