Koruçam'daki çocuklar okullarını istiyor

Politis gazetesi, "Koruçam'daki çocuklar okullarını istiyor" başlığıyla yayımladığı haberinde, Avrupa Birliği’nin finansmanıyla inşa edilen “Koruçam İş Birliği Merkezi” bünyesindeki okulun henüz açılmadığını belirtti.

Gazete, Koruçam’daki okulun açılmaması nedeniyle bazı çocukların okula gitmek için her gün Güney Kıbrıs’a gidip gelmek zorunda kaldığını yazdı.

Haberde, Koruçam İş Birliği Merkezi bünyesindeki anaokulu ve ilkokulun bugün açılması durumunda, okulun 25 yılın ardından sonra ilk kez faaliyete geçeceğine dikkati çekildi.

Habere göre Meclis'teki Maronit Temsilcisi Yiannakis Musas, gazeteye yaptığı açıklamada, yeni okul dönemine, 2023-2024’e yetişmek için gerekli her şeyin yapılmakta olduğunu belirtti.

Eğitim Bakanı Athina Mihailidu ile temasa geçtiği zaman, bu konuya olumlu yaklaştığını ayrıca anaokuluna ve ilkokula öğretmen atanması kararı için konunun ilgili yerlere gideceği yönünde kendilerine güvence verdiğini söyleyen Musas, anaokulu ve ilkokulun faaliyete geçmesi durumunda birçok ailenin de Koruçam’a geri döneceğine inandığını ifade etti.

Musas, Koruçam İş Birliği Merkezi’ndeki sınıfların modern ve öğrenci kabulüne hazır olduğunu söyledi.

Gazete haberinde, Koruçam’daki okulda, ikinci büyük Maronit köyü olan Karpaşa’da ikamet eden çocukların da öğrenim görebileceğini yazdı.

Gazete ayrıca, okulun açılması durumunda 5 öğrencinin ilkokulda öğrenim görebileceğini de belirtti.

TAK


26.06.2023 16:35:26