MEB ile Kızılay’dan “Her Tablet Bir Gelecek” Kampanyası

MEB ile Kızılay’dan “Her Tablet Bir Gelecek” Kampanyası 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın organize ettiği “Her Tablet Bir Gelecek” adlı bağış kampanyası çerçevesinde “Uzaktan Eğitime Destek Bağış Kampanyası” protokolü imzalandı. 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda imzalanan protokole, Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezai Sezen ile kampanyaya teknik destek sağlayacak GSM operatörü yöneticileri; Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Vekili Murat Küçüközdemir ve Telsim Genel Müdürü Cenk Alper imza koydu.

“Her Tablet Bir Gelecek” adlı bağış kampanyası çerçevesinde Banka Hesap Numaraları ya da Kısa Mesaj Servisi aracılığı ile toplanacak bağışlarla ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmeleri için tablet, dizüstü bilgisayar ve internet sağlayıcıları temini gerçekleştirilecek.

Sezen: Bu Projede Yer Almaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezai Sezen törende yaptığı konuşmada KIZILAY olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bakan Olgun Amcaoğlu’na bu projeye önderlik ettiği için teşekkürlerini sunan Sezen sözlerine “İçerisinden geçilen bu zor süreçte çocuklarımızın eğitimine bizim de katkımız olursa çok mutlu oluruz. Bu sorumluluk bizim de görevlerimiz arasındadır. Bize bu çağrı yapıldığında hiç düşünmeden ‘evet’dedik ve sadece bu projede kullanılmak üzere banka hesapnumaraları açtık.” şeklinde devam etti.

Açtıkları banka hesaplarına ilk olarak Saim Karamahmutoğlu adlı hayırsever bir iş adamının 14 bin TL bağış yatırdığını açıklayan Sezen, bu tür desteklerin kendilerini motive ettiğini ve bu projenin çok kısa bir süre içerisinde daha güzel hedeflere ulaşacağına inanç belirtti.

 


26.02.2021 18:55:28