Narenciye Emin Ellerde, Rusya Kapısı Açılması İle Birlikte Alıcılar Ülkemize Gelmeye Başladı

Türkiye’den gelen Altun Gıda A-Ş direktörü ve  AKİB AKDENİZ YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATÇILAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ OĞUZHAN ALTUN İLE Cypfruvex’te yaptığımız görüşme bilgi neticesinde Rusya krizini aşarak genelde narenciye ürünlerinin pazarının kapısını yine araladıkları yönündeTarım sektörü ihracatta ülkemize sağladığı net döviz girdisi yanında; üretim, ambalaj ve lojistik gibi ilişkili sektörlerdeki istihdama yapmakta olduğu katkı ile ülkemiz ekonomisi açısından stratejik öneme sahip bir sektördür. Yaş meyve sebze sektörü ise; tarım sektörü içerisindeki en önemli alt sektörlerden biridirYaş meyve ve sebze sektörünün alt grupları narenciye, taze meyve ve taze sebzeden oluşmakta olup, sektörün koordinatörlüğü Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nce yürütülmektedir.Konuşmalarına devam eden Altun Cypfruvex yönetiminin geçtiğimiz yıllarda yenilenen fabrika ve kapasite artırımını da yerinde bir girişim bularak böylesi kaliteli narenciyenin dünyada övgü yağdıran ürünü ihraç ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Cypfruvex müdürü Cemal Redif Pandemi sürecinin ardından piyasada bazı aksaklıklar olsada bunun üzerinden geldiklerini. Tüm sektörler gibi ülkemizde tarım ve narenciyede de durum, stratejik hamlelerle yönetilmeye çalışıldı. Öncelik verdiğimiz üretici ardından işçi ve tüccar olan bu yelpazede bizler geçtiğimiz dönemde akılcı hamleler yaparak kapasitemizi artırarak daha iyi hizmet verme adına üretilen narenciyenin daha güzel piyasalarda boy göstermesi için çabaladık. Ekiplerimiz ile bunun üstesinden geldik. Çok değerli Türkiye’nin iki değerli alıcısı Oğuzhan Bey ve Andaç bey ile güzel verimli bir çalışma yaparak elimizdeki malın bir kısmını ihraç ederek piyasada genelde adanın adını özelde ise Cypfruvex adı geçecek. Cypfruvex  LTD. Genel Müdürü Cemal Redif’e göre kurum belini doğrulttu.

Cypfruvex yönetim kurulu başkanı Erdoğan Şanlıdağ ise sözlerine  Türkiye’den adaya gelen Oğuzhan bey ve Andaç beye teşekkürlerini iletti . Rusya kapısının açılması Türkiye için ve adamız için en önemli kapılardan biri olması İle birlikte . Yaşanan bir kaç sıkıntının da Cypfruvex olarak üzerinden geldiğimizi belirten konuşmasında. Bizler öncülüğü her zaman için kaliteli meyve üzerine vermiş ürünlerimizi de bu uğurda piyasaya ihraç ederken bunu vizyon ederek yol çizmiştik. Narenciye cenneti KKTC’de bu yıl mandora mandalina ve valensia portakalda rekolte arttı. #Şanlıdağ, 2021-2022 sezonunda limonda 2 bin 359 ton, greyfurtta 3 bin 14 ton, mandora mandalinada 53 bin 339 ton, murkott mandalinada bin 137 ton ve yafa portakalında 600 tonluk rekolte kaydedildiğini belirtti. Erdoğan Şanlıdağ, kesim ekiplerinde yaşanan çeşitli sıkıntılar nedeniyle mandora mandalina hasadının bu yıl sarktığını, ancak makul bir zamanda sonlandığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl mandora mandalinada toplam 42 bin tonluk üretim yapıldığını dile getiren Şanlıdağ, bu rakamın bu yıl 54 bin tonun üzerinde olduğunu belirtti.

Ülkemize ilk defa gelen Andaç Dış Tic Ltd Şti direktörü Andaç Kaya ürünlerin kalitesinden ve böylesi bir yerden bulduğunun memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Altun Gıda A-Ş direktörü ve ayni zamanda AKİB ÜYESİ Oğuzhan Altun vesilesi ile adada olduğunu vurguladı. Konulmalarına devam eden Kaya narenciyenin ve üretimin önemine dikkat çekilmesini ve geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız pandeminin etkisini üzerimizden bir an önce atmalı ve yeni ihracat yollarını kendimize ve üreticiye bulmalıyız şekilde konuşmalarını tamamladı .


25.04.2022 14:31:56