Siz de kendi içkinizi kendiniz yapmak ister miydiniz? Başarılı Miksolog Tolga Eseryağar ile sizler için söyleşi yaptık..

Miksolog Tolga beyle sohbetimizden önce bilmeyenler için Miksoloji nedir kısaca bahsedelim..

Miksoloji, en yalın tarifiyle bir karıştırma sanatıdır.  Daha detaylı anlatmak gerekirse miksoloji; alkollü veya alkolsüz içeceklerin hazırlanması, yeni reçetelerin ortaya çıkarılması ve karıştırılması sanatına verilen isimdir. Miksoloji, damağa hitap ettiği kadar göze de hitap eder.

Barmen ve Miksolojist arasındaki farklar nelerdir?

Barmenlik ve miksoloji, birbirlerine yakın kavramlardır.

Barmen “barda içki servisi yapan kişi”, miksolog ise “karışık içecekler hazırlama sanatı ve becerisi olan kişi“ olarak tanımlanır. Aslında ikisi birbirinden oldukça farklı olan bu iki kavram, günümüzde gitgide birleşmiş ve neredeyse aynı potada erimiştir. Eskiden barmenden sadece talep edilen içkiyi servis etmesi beklenirken, artık barmenlerin birer miksolog gibi davranması ve ona göre hizmet sunması beklenebilir. Barmen olmak için miksolog olmanıza gerek olmasa da, miksolog olabilmek için barmen olmanıza gerek var. Şimdi barmen ve miksolog arasındaki farklara bakalım.

Miksolog Tolga Eseryağar, Gaziveren'de bulunan Afrodit Sahil Barı'nda 3 yıldır yönetici olarak çalışıyor..Bar ile de bizzat kendisi ilgileniyor..Uzmanlığı olan içkileri hazırlarken gösterdiği hassasiyeti barın temizliğinde, müşterilerle diyaloğunda da gösteriyor..

Kendisi güleryüzlü, cana yakın..Sorduğumuz tüm sorulara usanmadan oldukça detaylı bir şekilde cevap verdi..Bizler için hazırladığı kokteyli yudumlarken bir yandan da kendisiyle sohbet ettik..

Tolga bey 1980 Kuşadası doğumlu..Barmenlik tutkusu 1994 yılında Coctail adlı Tom Cruise'un barmen olarak oynadığı filmi izleyince başlamış..İçkilerin hazırlanışına ve sunumunda yapılan şovlara hayranlık duymuş..

Bunun etkisiyle 3 sene boyunca restorantlarda barlarda çalışmış, içki sanatıyla ilgili bulduğu tüm kitapları okuyarak bilgilerini artırmış.. 

Daha sonraları bu konuda Küba, Fransa, Avustralya, İskoçya,İngiltere, Hollanda, Bali ve Türkiye'de profesyonel eğitimler almış..Türkiye ve yurtdışında görev yaptıktan sonra 2018 yılında adamıza gelmiş..

İçkiyi hazırlamayı sevdiği kadar bu sanatı öğretmeye de gönüllü..

Miksolojiye ilgi duyan, öğrenmeye gönüllüler buraya!

1 Ağustos'tan itibaren başlatılacak olan ve Miksolog Tolga Eseryağar'ın düzenleyeceği Workshop'a katılacak olanlar her hafta yeni bir içkiyi ve karışımı öğrenme olanağı bulacak..

Kendi kokteylini  profesyonel şekilde kendi yapıp, muhteşem gün batımında yudumlamak isteyenler rezervasyon yapıp 30 TL katılım ücreti ödeyerek bu şahane tecrübeyi yaşama fırsatı bulacak..

Tarih: 1 Ağustos 2021, Pazar

Saat: 19:00

Yer: Aphrodite Beachfront Resort, Gaziveren

Rezervasyon no: 0548 850 65 66


17.07.2021 12:51:39