Yiğitler'de evin tavanı çöktü: 1 ölü 2 yaralı!

Bu gece yarısı tarihinde saat 00.30 sıralarında Yiğitler’de Yusuf Alçıcı Caddesi N0.17 adresinde sakin Raşit ÖZSAĞLAM (E-70) Hacer ÖZSSAĞLAM (K-65) ve Müseret ÖZSAĞLAM (K-34) ile birlikte yaşadığı eski kerpiçten inşa edilmiş iki katlı binanın ikinci katındaki yatak odasının içerisinde yatağında yatıtığı esnada üst katın çökmesi sonucu oluşan moloz yığınlarının altında kaldı...

Ev halkı olay yerine gelen köylülerin yardımı ile moloz yığınlarının altından çıkarıldı ve Raşit ÖZSAĞLAM ambulansta ve Gazimağusa Devlet Hastabesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamıni yitirdi. Olayda yaralanan Hacer ÖZSAĞLAM ile Müseret ÖZSAĞLAM Gazi Mağusa Devlet Hastanesinde tedavi gördükten sonra taburcu edildi..Anne ve kızın sağlık durumları iyi..

Çöken kerpiçten yapılmış iki katlı evin ardından hazin bir manzara oluştu.

ARABA DA GÖÇÜK ALTINDA… ÇÖKEN BİNA ETRAFINDA EMNİYET ŞERİDİ OLUŞTURULDU

İki katlı evin büyük bölümü tamamen çöktü. İki katlı evden geriye sağlam sadece evin giriş bölümü kaldı. Yola dökülen molozlar belediye ekibi tarafından temizlenerek yol açıldı. Çökmeyle birlikte evin önünden geçen telefon direği de zarar gördü. Ev sahibine ait salon araç da göçük altında kaldı. Polis ve belediye ekipleri, çöken binanın etrafında emniyet şeridi oluşturdu. 

Hastanedeki tedavisi tamamlanarak sabah saatlerinde çöken evine gelen Müseret Özsağlam, gözyaşlarına hakim olamadı.

BABA İKİNCİ KATTAYDI

Gece yarısı tahminen 00.30 sıralarında gürültüyle uyandığını ve ne olduğunu anlamadıklarını ve evin bir anda çöktüğünü kaydeden Müseret Özsağlam, alt katta annesi ile kendisinin yattığını, ikinci katta da babasının kaldığını belirtti.

“EVİN YIKILACAĞINA DAİR BELİRTİ GÖRMEDİK”

Annesi ile birlikte göçükten kendi çabalarıyla çıktıklarını, babasının ise köylülerin yardımıyla çıkarıldığını kaydeden Müseret Özsağlam, evin yıkılacağına dair önceden herhangi bir belirti görülmediğini, birkaç kez sıvaların döküldüğünü ve bunun üzerine tamiratını yaptırdıklarını söyledi.

Kendisinin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Müseret Özsağlam, annesinin Çayönü’ndeki kardeşinin yanında olduğunu belirtti.


29.06.2021 08:45:20