ZAMANINDA ALINAN TEDBİRLER, FELAKETİ ÖNLER

ZAMANINDA ALINAN TEDBİRLER, FELAKETİ ÖNLER
1. Şömine ve odun sobalarınızı yakmak için ani parlayan yanıcı maddeler (tiner, benzin v.b) kullanmayınız. 2. İş yerlerinizde, binalarda ve konutlarınızda bulunan bacaların (Otel ve restoran bacaları 3 ayda, şömine, fabrika ve evlerin bacalarını ise senede 2 kez) temizlenmesi gerekmektedir. Baca boyunun ise çatıdan en az 1 metre yukarda olmasına dikkat ediniz.
3.Aydınlatma amacı ile kullandığınız mum, gaz yağlı lamba gibi yanıcı maddeleri çocuklarınızın ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz. Ayrıca mumlarınızı özel mumluklar içerisinde yakmanız olası bir yangın riskini önlemenizde büyük fayda sağlayacaktır.
5.Araçlarınızın içerisinde azami 2 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi, yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikeyi önleyecektir.
6.İş yerinizi ve konutunuzu herhangi bir yangın riskine karşı sigortalamanız, oluşacak maddi hasarı gidermenizde size yardımcı olacaktır.
7. Herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlarımızın hemen ALO 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı, ALO 177 Orman Yangın İhbar hattı ve 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica olunur.
PGM – İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ


17.01.2022 15:28:42