Zanlıya 3 gün tutukluluk verildi

Zanlı Kerem Dinç, dün Güzelyurt’ta işlenen kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf meselesi ile ilgili Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzuruna çıkarıldı ve hakkında 3 gün tutukluluk süresi verildi.

Mahkemede yeminli şahadet veren Adli Şube'de görevli P.M. Emrah Cihangir, olayla ilgili detayları aktardı. Dün, Serhatköy’de Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin Güzelyurt-Lefkoşa anayolu üzerinde yaptığı trafik denetimleri sırasında, Lefkoşa istikametine doğru seyir halinde olan ve hız sınırını aşan araç sürücüsü Kerem Dinç'in aracında arama yapıldı. Aracın vites kutusu yanında 2 adet öğütücü içerisinde muhafaza edilen yaklaşık 1 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve aracın arka koltuk paspası üzerinde uyuşturucu madde bulundu ve emare olarak alındı.

Cihangir, zanlının ikametgahında yapılan aramada ise kanunsuz herhangi bir maddeye rastlanmadığını belirtti. Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin tahlili için Devlet Kimya Laboratuvarı'na, 2 adet öğütücünün ise parmak izi araştırılması için PGM Foto Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini ifade etti. Soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve incelemeyi bekleyen kamera görüntülerinin bulunduğunu belirten Cihangir, devlet kimya laboratuvarından gelecek analiz raporunun da beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Bu bilgiler ışığında, yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Haber: Güren TİLKİ


04.10.2024 15:25:13