Zorla insan kaçırdığı tespit edilen sanık cezaevine gönderildi

Aralarında alacak verecek mevzusu olduğu gerekçesiyle insan kaçıran ve kaçırdığı şahsa şiddet tehdidinde bulunan sanık, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zorla İnsan Kaçırma ve Şiddet Tehdidi suçundan yargılanan sanık Rasel Rasel’in aleyhindeki davanın kararı dün açıklandı.  

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ni oluşturan Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Barkın açıkladı.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın, sanığın mahkum olduğu ‘zorla insan kaçırma’ suçunun ciddiyetinin altını çizdi. Barkın, Anayasa ile koruma altına alınan kişi özgürlüğü hakkının önemine değindi.  Barkın, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip 12 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

DAVA KONUSU OLAY NASIL OLMUŞTU?

Rasel Rasel, 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.00 raddelerinde Haspolat’ta aynı Bangladeş uyruklu 2 kişi ile birlikte aynı yerde faaliyet gösteren bir iş yerine ait lojmanda ikamet eden ve aralarında alacak verecek meselesi bulunan Faruque Hossan’ı zorla ellerinden ve kollarından tutup plakası ve modeli meçhul araca koyarak kaçırdı.  

Minareliköy’de henüz tespit edilemeyen müstakil bir eve götürerek zorla alıkoyup Faruque Hossan hitaben, ‘benim senden alacağım 16 bin TL fakat ben senden 32 bin TL alacağım eğer vermezsen seni öldürürüm kimse kurtaramaz’ diyerek şiddet tehdidinde bulunmuştu.


24.10.2022 17:15:21