• Gadara reklam
  • Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ağustos 2021 09:32

Cratos hotelin gerçek mahkeme kararı

Cratos hotelin gerçek mahkeme kararı

Cratos Otel davası Kemal Bozoğlu lehine sonuçlandı
 
   Girne Kaza Mahkemesi tarafından 23 Ağustos 2021 tarihinde yapılan oturumda iki kardeş arasında aylardır devam eden Cratos Premium Hotel davası sonuca bağlandı.
  Girne Kaza Mahkemesi BaşkanıYargıç Melek Esendağlı ve ikinci yargıç Jale. D. Ergüden tarafından görülen davada, davayı açan iki kardeşten biri Kemal Bozoğlu, babası Utku Bozoğlu ve anneleri Ayla Bozoğlu’nu haklı bulan mahkeme, kararında davalı Murat Bozoğlu ve İsmail Zeynel Abidin’i birçok şeyden de men etti. Böylece ayardır devam eden davada mahkeme, iki kardeşten biri olan Kemal Bozoğlu’nu haklı buldu.
 
Mahkeme kararları
 Mahkeme, Şİ 64/20 sayılı davada aksi bir karar verilmedikçe ve esas dava neticeleninceğe değin aşağıdaki kararlara emir verdi.
  Mahkeme kararında, davacı Murat Bozoğlu ve İsmail Zeynel Abidin’i, davacı Utku Bozoğlu’nu şirketi mükellefiyet altına sokacak herhangi bir işlemde bulunmaktan ve/veya 3’ncü kişilere karşı şirketin yetkilileri ve/veya direktörleri gibi davranmaktan ve Utku Bozoğlu adına sözleşme imza etmekten men edilmelerine emir verdi.
  Mahkeme, davacılar Utku Bozoğlu, Ayla Bozoğlu ile Kemal Bozoğlu’nun Cratos Otel’e girmesine müdahale etmemelerine de emir verirken, bazı gayrimenkullerin satılmaktan, devredilmekten, herhangi bir yükümlülük altına konulmaktan men edilmesine emir verdi.
  Mahkeme ayrıca, davalı aleyhlerindeki banka hesaplarından ara çekmeden, havale yapmadan, teminat vermekten de men emri verdi.
  Mahkeme, davalı Pulat ve Zeno Trading aleyhine Fasıl 138 Oteller Yasası’nın 4’nc Maddesi hilafında Cratos Oteli işletip işletmediği hakkında soruşturma başlatılmasına ve buna bağlı olarak davalı Murat Bozoğlu ve İsmail Zeynel Abidin’in şahadetinin ve gerekçeli kararın suretinin Turizm ve Çevre Bakanlığı’na, Polis Genel Müdürlüğü’ne ve Girne Polis Müdürlüğü’ne tebliğine de karar verdi.
  Mahkeme kararında, davalı Pulat ve Zeno Trading aleyhine 22/1992 sayılı İş Yasası Madde 5, 6, 59, 72 ve 72A hilafında Çalışma Dairesi’nden kayıt olmaksızın işyeri çalıştırma, çalışma izinsiz işçi çalıştırma hakkında bir soruşturma başlatılmasına emir verdi. Davalı Murat Bozoğlu ve İsmail Zeynel Abidin’in M/Aleyh tanığı Ersoy Baltacı’nın, Tastik Memuru Hüsein Şişman’ın Özlem Berber’in ve Yasin Eker’in şahadetlerinin ve gerekçeli kararın bir suretinin Çalışma Dairesi Girne Bölge Amirliği’ne tebliğine de emir verdi.    
  Mahkeme ayrıca, davalı İsmail Zeynel Abidin aleyhine Fasıl 154 Madde 110 ve devamında yer alan Adaletin Yürütülmesine İlişkin Suçlar tahtında bir soruşturma başlatılmasına ve bu yönde işbu emrin ve gerekçeli kararın bir suretinin Polis Genel Müdürlüğü’ne ve Girne Polis Müdürlüğü’ne tebliğine de emir verdi.

scala

foto arşiv