• Döviz
  • Eziç
  • Alpcans
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Vakıflar bankası
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
  • Süleymanlar Auto
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mart 2021 12:56

Kamuda Yetkili 4 Sendika Ortak Basın Açıklaması

Kamuda Yetkili 4 Sendika Ortak Basın Açıklaması

Bir yılı aşkın bir süredir Covid-19 pandemisi tüm dünyayı sağlık ve ekonomik yönden sarsmaktadır. Pandeminin etkisinin kısa sürede azalmayacağı bilim insanları tarafından dile getirilmektedir. Dünyadaki birçok ülkenin aksine UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin uyguladığı yanlış  ekonomi politikaları krizin ülkemizde misli ile hissedilmesine yol açmıştır. 

scala

​ Hükümetin uyguladığı politikalar sonucu özellikle özel sektör çalışanları ile dar ve sabit gelirliler yoksullaştırılırken sermaye sahibi kesimlerin zenginliğini daha da artırmasına hizmet eden siyasetin sefaleti ile karşı karşıyayız. 

 ​Sosyal devlet ilkesine bağlı olarak özel sektör çalışanlarına ekonomik destek vermek yerine yandaşlarına ve  sermaye çevrelerine hizmet eden UBP-DP-YDP zihniyeti, dar gelirli özel sektör çalışanlarını göz göre göre sefalete sürüklemektedir. 

          -T.C ile imzalanan İktisadi ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde   

            cumhurbaşkanlığı saray projesi için 14 milyonluk bütçe ayrılırken,

 

        - Cumhurbaşkanlığı makam arabası için 807 bin lira harcanırken,

       -Elliye yakın yeni müdür ve müsteşar ataması iledevlet bütçesine  

           milyonlarca   liralık ek mali mükellefiyetgetirilirken,

 

        -   Servet sahibi sermaye kesimlerinin pandemisürecinde dahi zenginliğini       

           artıracağı vergi ve teşvik politikaları devam ettirilirken,

 

        - Karantina adı altında hotel ve yurt maliyetleriminimuma düşürülmesine    

          rağmen   fahiş oda ücretleri ödenerek doluluk oranının en fazla olduğu    

          dönemde bile kazanamadıkları milyonlarca lirayı bu kesimlere peşkeş 

          çekerken,

        -Yurt dışından gelecek özel üniversite öğrencilerinin karantina ücretlerinin    

           devlet tarafından ödenerek servet sahibi üniversite patronlarına kıyak 

          geçilirken,

       Yaklaşık altmış bine yakın özel sektör çalışanınahaftalar önce başvurdukları 1.500 liralık desteködemeleri yapılmamıştır. Neyi bekliyorsunuz!! Güzellik uykusundan uyanmanız için sosyal patlamaların yaşanması mı gerekiyor ? 

     Devlet tarafından ekonomik hayatta yalnız bırakılan özel sektör çalışanları için bugün 10:00-12:00 saatleri arasında ülke genelinde dayanışma grevindeyiz. Buradan bilinsin ki örgütsüz, özel sektör çalışanları yalnız değildir. Bugün gerçekleşen dayanışma grevimize yüzlerce üyemiz, yüreğindeadaletsizliklerin acısı ve öfkesi ile grevimize katılmış bulunmaktadır. 

​  Kamu ve özel sektör çalışanlarını birbirine düşürerek gündem değiştirme beklentisi içinde olanlar bilmelidirler ki buna fırsat vermeyeceğiz. Ülkede yaşanan adaletsizliklere asla sessiz kalmayacak dayanışma ruhunu geniş kesimlere yaymaya devam edeceğiz.

 

  KTAMS ​​​ KAMUSEN ​​     KAMU-İŞ ​​   GÜÇ-SEN

Turizm