Karzaoğlu: Ekiplerimiz hazır, talep gelirse müdahaleye gideriz

Güney Kıbrıs’ta bugün öğle saatlerinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılması nedeniyle kontrol altına alınamazken, KKTC talep gelmesi durumunda yardıma hazır olunduğu açıkladı. 

Güney Kıbrıs, Avrupa Birliği (AB) ve İsrail'den yangın söndürme çalışmaları için yardım isterken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Güney Kıbrıs'a "yardıma hazırız" mesajını iletti. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Orman Dairesi'ne hazırlıklı olmaları talimatını verdi.

"TALEP GELİRSE TÜM EKİPLERİMİZLE YARDIMA HAZIRIZ"

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu da Kıbrıs'ın güneyindeki yangınla ilgili henüz bir yardım talebi almadıklarını ifade ederek, buna rağmen tüm ekiplerin yardıma hazır hale getirildiğini belirtti. 

Karzaoğlu, "Yardıma hazırız, talep gelirse tüm ekiplerimizle hemen müdahaleye gideriz" dedi.

Yangınla ilgili çalışmaların takip edildiğini ifade eden Karzaoğlu, "Bize gelen bir talep yok ama tüm ekipleri hazır hale getirdik, üslerimizden alacağımız direktif doğrultusunda hemen harekete geçmeye hazırız. Bizler de kuzeyde tüm çalışmalarımızı durdurduk, sahaya odaklandık çünkü çok kötü bir gün geçiriyoruz. Hem sıcak hem rüzgar var, çok korkunç" sözlerini kaydetti.

YUNANİSTAN 2 YANGIN UÇAĞI GÖNDERDİ

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yangını söndürmeye yardımcı olması için 2 yangın uçağı gönderdiklerini duyurdu.

LAÜ