Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı bünyesine bir labarotuvar katıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Başkanı Sezai Sezen Kızılay’ın misyonu ve bünyesine katılacak laboratuvar hakkında bilgi verdi..

Sezen, göreve geldiklerinden beri Kızılay’ın misyonunu gereği gibi yerine getirme çabasında olduklarını belirterek, Kızılay’ın sadece gıda dağıtımı yapmadığını,daha birçok büyük misyonlarının olduğunu, uluslararası alanda kabul görmüş halka ve devlete birçok alanda destek veren bir kurum olduğunu ifade etti..

Yeni yönetimle birlikte yeni vizyon ve yeni proje çalışmalarıyla kızılayı bir yere getirmeye çalıştıklarını belirten Sezai Sezen, bir taraftan iç yapıyı düzenlerken diğer taraftan da uluslararası alanda çalışmalar yaparak Kızılay’ı tanınır hale getirme gayretinde olduklarını ifade etti..

Pandemi döneminde Kızılay’ın mali gücünün olmayışı, tanınırlığının olmaması, ihtiyaclara hızlı cevap verilememesi gibi sorunların gündeme geldiğini belirterek, “K.K.Türk Kızılayı güçlü olmalı ki olası bir afette, salgın hastalıkta halka hemen hizmet edebilsin” ifadelerini kullandı..

Salgın hastalıkla mücadele ile ilgili uzun zamandır çalışma yapıldığını söyleyen Sezai Sezen, salgınla mücadele, devlete destek ve kan tedarikinin Kızılay’ın ana tüzüğünün gereği olduğunu belirtti..

KAN BAĞIŞI

Devlete aylık yaklaşık 1000 ünite kan tedarik ettiklerini belirten Sezen, bu şekilde birçok hastaya yardımcı olduklarını ve bunu gönüllü yaptıklarını vurguladı..

Sezai Sezen, “Devlete teslim ettiğimiz kanın güvenli olması çok önemli..Ön testlerini yapıp öyle götürüyoruz..Hızlı pcr testleri yapıyoruz..20 dakikada hasta pozitifse sonuç veriyor..Negatifse tedbiren yarım saat daha bekliyoruz..Doğruluk oranı yuzde 97..Oysa antijenin doğruluk oranı düşük..” dedi..

Devlete PCR konusunda destek olup yükünü azaltacağız diyen Sezai Sezen, “Giden yolculara hızlı pcr yaparak işlerini kolaylaştıracağız..Yine gittiğimiz yerlerde kan bağışı yaptığımız gibi pcr testleri de yapacağız..Böylelikle pozitif vakaların yayılmasını önleyeceğiz..” ifadelerini kullandı..

Bünyelerine katacakları laboratuvar hakkında açıklama yapan Sezai Sezen, “Yeni bir labaratuvar yapmıyoruz, var olan labaravura kızılay bünyesine katıyoruz..” dedi..

Laboratuvarın hem devlete destek olacağını hem de kızılaya cüzi miktarda gelir kazandıracağını belirten Sezen şöyle devam etti:

“Yaptığımız testler ekonomiye ciddi bir kan verecek..Çünkü 10 uçağın yolcusuna hızlı test yapabilecek durumda olacağız..Hızlı PCR testleri hem daha güvenli hem erken sonuç veriyor..Oysa antijen testler hem pratikte daha zor hem de doğruluk oranı düşük..

Bundan rahatsız olan bazı laboratuvarcılar var..Biz kimseyle rekabet etmiyoruz..Amacımız K.K.T Kızılayı da kendi misyonunu yerine getirsin, kurumsal bir yapıya kavuşşun..”

“ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Tartışılan değil de saygı duyulan bir Kızılay olmak istediklerini belirten Sezai Sezen, “herşeyimiz şeffaf olacak, istenilen anda denetlenebilecek....Web sayfalarımız da yenilenecek..Yapılan bağışın doğru yere gittiğinden emin olmanızı sağlayacağız..Kafalara soru işaretleri kalmayacak..” dedi..

LAÜ