• Gadara reklam
  • Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ekim 2022 08:36

Metin Fevzioğlu kimdir.? 1974 barış harekatı kapsamında dedesinin KKTC halkı refahı için en büyük desteği verenlerden biri

Metin Fevzioğlu kimdir.? 1974 barış harekatı kapsamında dedesinin KKTC halkı refahı için en büyük desteği verenlerden biri

Metin Fevzioğlu kimdir ? 1974 barış harekatı kapsamında dedesinin KKTC halkı refahı için en büyük desteği verenlerden biri.

scala


Metin Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu'nun torunudur. Turhan Feyzioğlu dönemin Kıbrıs mutlu barış hareketinin o dönemde ana muhalefet partileri olmakla birlikte tam destek vermişti.

O dönemde ulaştığımız kısa yazı metni Muhalefette bulunan (ana muhalefet partisi) Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel, (diğer muhalefet partileri) Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, Cumhuriyetçi Güven Partisi Genel Başkanı Turhan Feyzioğlu ve Demokratik Parti Genel Başkanı Ferruh Bozbeyli, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Kıbrıs'a gerçekleştirdiği askeri harekata tam ve koşulsuz destek verdiklerini Başbakan Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Erbakan'a iletti.
Başbakan Ecevit TBMM çıkışında kendisini bekleyen ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının muhabirlerine yaptığı tarihi açıklama ile Türkiye olarak Kıbrıs'a asker çıkardıklarını tün dünyaya şu sözlerle ilan etti; 
“Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a indirme ve çıkarma harekâtına başlamış bulunuyor. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Öyle umarım ki, kuvvetlerimize ateş açılmaz ve kanlı bir çatışmaya yol açılmaz. Biz aslında savaş için değil, barış için, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz. Bu karara ancak tüm politik ve diplomatik yolları denedikten sonra mecbur kalarak vardık. Metin Feyzioğlu adaya yeni elçi olarak görevlendirmesi çoğu kulisleri de yanında getirdi. Bu dengeler içinde geçtiğimiz günlerde prakta olan toplantıda yeni hareketlenme ve izlenecek olan yol haritası ve Feyzioğlu'nun görevlendirme olması adanın tanınma açısındaki yapısını da değiştireceği yönünde olabileceğinin düşüncesindeyiz. 
Metin Feyzioğlu, Türk ceza hukuku profesörü, diplomat ve Türkiye Barolar Birliği'nin 8. Başkanı. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevini 2013-2021 yılları arasında sürdürmüş olan Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu'nun torunudur.