MECLİS BAŞKANI ZİYA ÖZTÜRKLER, TAKİB BAŞKANI CİHANGİR BÜTÜN’Ü KABUL ETTİ
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Türkiye – Azerbaycan – Kuzey Kıbrıs İş ve İlim İnsanları Birliği (TAKİB) Başkanı Cihangir Bütün ile bir araya geldi. Görüşmede, TAKİB’in sosyal platform faaliyetleri ve geleceğe yönelik iş birliği projeleri ele alındı.
ÜÇ ÜLKE ARASINDAKİ ÇALIŞMALAR PAYLAŞILDI
TAKİB Başkanı Bütün, üç ülke arasında ticari ve ekonomik çözüm ortaklıklarına yönelik çalışmaları paylaşarak, yüksek teknolojili ürün geliştirme konusunda yükseköğrenim faaliyetleri ve ortak kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenlenmesi yönündeki planları da gündeme getirdi.
“TAKİB’İN KATKILARI DEĞERLİ”
Başkan Öztürkler, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasındaki iş birliğini geliştirecek bu tür çalışmaların önemine dikkat çekerek, TAKİB’in katkılarının KKTC için değerli olduğunu vurguladı.
Görüşme, karşılıklı iş birliğinin artırılması konusunda fikir birliği ile tamamlandı.