• Gadara reklam
  • Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Haziran 2023 19:21

Sınavlara şaibe karıştığını öne süren aile yakınları cevap bekliyor

Sınavlara şaibe karıştığını öne süren aile yakınları cevap bekliyor
Kayıt yapmayan öğrencilerle birlikte barajın 77’ye kadar düştüğü, yedekte bekleyen öğrenciler yerine daha düşük puan alan öğrencilerin optik okuyucudaki yanlışlık sebebiyle puanları yükseltilerek üst sıralara çıkarıldığını söyleyen aileler konuyu aktardı

19 Mayıs TMK Sınavında Şaibe Mi Var?

scala

Veliler Cevap Bekliyor!

 

  19 Mayıs Türk Maarif Kolejine giriş sınavı geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Yapılan bu sınav neticesinde okula giriş sıralamasında yedekte bekleyen çocukların aileleri konunun takipçisi olarak, çocuklarının aranacakları günü bekledi. Ancak aldıkları duyum neticesinde haklarının yendiğini iddia eden aileler isyan etti.

  Kayıt yapmayan öğrencilerle birlikte barajın 77’ye kadar düştüğü, yedekte bekleyen öğrenciler yerine daha düşük puan alan öğrencilerin optik okuyucudaki yanlışlık sebebiyle puanları yükseltilerek üst sıralara çıkarıldığını söyleyen aileler gazetemize ulaşarak tepkilerini dile getirdiler.

Velilerle yaptığımız görüşmelerde şu ifadeleri kullandılar:

“Her yıl kolej sınavı yarışına giren, stresini yaşayan çocukluklarından ödün veren binlerce çocuk var.

Girdiğimiz bu yarışta göstere göstere hakkımız yendi. Susarsak, sessiz kalırsak bundan sonraki senelerde başka çocukların da hakkı yenmeye devam edilecek.

Çocuklarımızın emekleri, zamanları, gelecekleri maalesef ki 2-3 kişinin kendi menfaati için bir kenara atıldı. Aileleri ile birlikte 7 çocuk mağdur edildi belki de gelecekleri ellerinden alındı. Peki buna sebep olanlar rahat uyuyor mu? Yapılan her sınava soktuğunuz şaibelerden, yaptığınız torpillerden hiç mi yüzünüz kızarmıyor?

Optik Okuyucudaki Sorun Sadece 2 Kağıt İçin Mi Geçerli?

Girne bölgesinde Kolej sınavını kazanıp kayıt yapmayan öğrencilerle birlikte baraj puanı 77’ye kadar düştü. Alınan çocuk sayısı ise 103. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bize, 76.5 puanla yedekte kalan 7 çocuğumuzun da listeye dahil edilerek 110 kontenjanını tamamlayabilecekleri söylendi. 

Hemen akabinde puanı 76 olan 2 çocuk notlarının yanlış hesaplandığı, optik okuyucuda yanlışlık olduğu söylenilerek puanları 77’ye çekildi ve koleje alındı. Koleje alınan çocuk sayısı 105’e yükseltildi. 

Bu durumda 76.5 puanla yedek sırada bekleyen 7 çocuğun koleje alınamayacağını, eğer alınırsa 110 olan kontenjanın üzerine çıkacaklarını, bunun mümkün olmadığını söylediler.

Biz söylenen; yapılan iki itiraz sonucunda tekrar okunan cevap anahtarlarının ikisinde de hata bulunduğudur. Hal böyleyken sınava giren tüm çocukların kağıtlarında hata olması olası değil mi ?

Bu durumda sınava giren tüm çocukların puanlarının tekrar hesaplanması gerekmez mi? Bu yanlışlık sadece 2 çocuk için mi geçerli?

Biz veliler olarak çocuklarımızın mağdur edilmemesi için bu konunun takipçisi olacağız. Gereğinin en yakın zamanda yapılması için yetkili mercilere açık çağrıda bulunuyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar gerçekleşen tüm sınavlarda şaibe olduğu gerçeğini hepimiz kabul ediyoruz. Bunların tekrar yaşanmaması, başka ailelerin ve çocukların mağdur edilmemesi için bu çarpık sisteme dur denmelidir. Kamuoyundan bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz.”